TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI

Teknoloji bağımlılığı nedir?

Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de teknoloji ve internet bağımlılığı  günümüzde giderek artan ve tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Bizler de koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında her yıl eğitim ve seminer faaliyetleri düzenleyerek internet ve teknoloji bağımlılığı konusuna önem vermekteyiz. Okulumuzda tüm öğrencilerimizi bilgilendiren sunum ve film gösterimleri yapıldı.

Yayın: 28.05.2019 - Güncelleme: 28.05.2019 16:08 - Görüntülenme: 56