Proje Tanıtımı

Okul başarısını da olumlu etkileyen Sosyal ve duygusal zekâ becerilerinin gelişmesi; öğrencilerin bireysel başarıları için gereklidir. MEB 2023 Eğitim Vizyonu ışığında bireysel başarı için gerekli nitelikler arasında yer alan öz farkındalık, öz yönetim, sosyal farkındalık, kişiler arası iletişim ve sorumluluk alarak karar verme becerilerinin gelişmesi için öğrencilerin yaşam becerilerini geliştirmek ve hayat boyu öğrenmeye bir katkıda bulunmak projemizin amacıdır.

Öğrencilerimizin;
1.Öz farkındalık (duyguları tanımlama, kendini doğru algılama, güçlü yönlerinin farkına varma, özgüven duygusunu edinme)
2.Özyönetim (dışarıdan etkilenme kontrolü, stres yönetimi, öz disiplin, motivasyon, hedef belirleme, organize olma becerileri)
3.Sosyal farkındalık (toplumsal bakış açısı edinme, empati kurma, takdir etme yöntemleri geliştirme, başkalarına saygı gösterme)
4.Kişiler arası iletişim (sosyal yükümlülük, ilişkileri oluşturma, takım çalışması, çatışma çözme, yardım etme ve yardım isteme)
5.Sorumluluk alarak karar verme becerilerini geliştirmek.
6.Öğrencilerimizin eğlendikleri, akışta kaldıkları ve meraklarının tetiklendiği bir ortamda "Ben değerliyim", "Diğerlerine katkı sağlıyorum", "Kendimi ifade edebiliyorum", "Diğerlerinden farklı becerilerimle bu topluluğa katkı sağlayabiliyorum", "Söylediklerim, yaptıklarım önemseniyor" gibi alt düşünceler oluşturmak

Yayın: 07.05.2020 - Güncelleme: 07.05.2020 01:21 - Görüntülenme: 7